Selecteer een pagina

Over mij

______

 

“Kapstokvoetjes”, die term kan ik mij nog heel goed herinneren uit mijn pony tijd. Ik draaide mijn tenen naar buiten en niet een beetje. Mijn instructrice riep 100 keer dat ik ze naar binnen moest draaien, maar dat hielp vaak maar enkele passen. Toen ik later op een paard over stapte, werden die kapstokvoetjes gelukkig minder. Alleen in sommige gevallen zoals bij het doorzitten draaide mijn tenen weer naar buiten. Ik begreep niet precies waarom, maar ik had me er eigenlijk ook een beetje bij neergelegd toen ik las dat Edward Gal dat ook deed en zich focuste op zijn paard.

Achteraf vind ik dat raar, want na mijn opleiding Centered Riding® weet ik als geen ander dat goed paardrijden bij jezelf begint. Bewust zijn van je houding en begrijpen op welke manier je hulpen geeft en waarom is daarbij essentieel. Centered Riding® leert je doormiddel van vier pijlers goed zitten. Dat zijn blokken bouwen, centreren, ademen en zachte ogen. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar in de praktijk is dat zeker niet het geval!

Mijn missie

Ruiters, maar ook instructeurs en juryleden bewust maken van wat een goede houding en zit precies is. 

Er bestaan veel misvattingen omtrent een goede houding en zit. Ik zie vaak dat uitgedrukte hakken en ruiters met een holle rug die naar achter hangen als ‘mooi’ gezien worden, maar dat is niet effectief en gezond voor jou als ruiter en de communicatie met en gezondheid van je paard. 

Team By Jill

Toen ik door mijn werk met Grand Prix ruiter Jill Huijbregts in contact kwam, merkte we snel dat we dezelfde visie op paardrijden delen. In de clinics die zij wekelijks geeft komt zij veel houding en zit problemen tegen, maar ze wist nooit hoe ze die moest oplossen. Jill was net een trainingsplatform begonnen en houding en zit bleek een populair onderwerp. Toen zijn we samen een videoreeks voor Team By Jill begonnen, niet alleen de leden reageerden positief maar ook Jill was blij dat zij de ruiters in haar clinics beter met hun houding en zit kan helpen. Bekijk hier de allereerste video uit de reeks houding en zit van Team By Jill. 

1 keer in de maand geef ik les bij Jill op stal in Helmond. Check de Privé les in het menu voor het inplannen van een les.